Zilele acestea, un oraș din România a primit premiul 1 pentru cel mai ieftin city break din lume. Compania de depozitare a bagajelor Bounce, care a analizat 75 de destinații populare, a acordat acest titlu. Puțini români s-ar fi așteptat la un asemenea verdict.
Timișoara a reușit să ne aducă acest premiu internațional, după ce i-au fost analizate prețurile pentru cazare, costurile de transport, prețul la mâncarea de la restaurant și la cea din supermarket.
Prețul mediu pentru o noapte de cazare în Timișoara este de 470 de lei, dar cei de la Sun Online travel au găsit cazări mai ieftine decât au depistat românii. O cameră la un hotel de 4 stele, de exemplu, costă doar 212 lei pe noapte pentru o persoană. O altă variantă ar fi o cazare la doar 98 de lei, la o pensiune.
În ceea ce privește mâncarea și băutura, o halbă de bere costă aproximativ 9 lei, iar o masă la un restaurant decent costă aproximativ 30 de lei de persoană, ceea ce este considerat „un chilipir”.
Amintim faptul că acest oraș din România are o ofertă bogată în ceea ce privește activitățile de turism și loisir, fiind constant în topul destinațiilor alese de turiștii străini și totodată printre cele mai vizitate orașe ale României. În urmă cu câțiva ani, publicația americană U.S. News a inclus orașul într-un top 5 al destinațiilor europene de city-break, alături de Manchester, Torino, Geneva și Valletta.
(CITEȘTE ȘI: Principalul suspect în cazul dublei crime din Timișoara a fost prins. Primele detalii de la Poliție)
Timișoara reprezintă centru industrial, comercial, medical, cultural și universitar important pentru România. Orașul găzduiește sediile multor firme, cum ar fi: compania aeriană Carpatair, retailer-ul Life Care, compania de IT&C ETA2U; Profi, cel mai mare jucător de pe piața românească de retail, producătorul de sisteme de iluminat ELBA, producătorul de vopsele Azur, producătorul de contoare și regulatoare electrice AEM, firma de încălțăminte Guban, fabrica de bere Timișoreana. În plus, tot aici este și cel mai mare combinat de prelucrare a cărnii din sud-estul Europei, Comtim.
Piața Victoriei, Piața Unirii, Piața Libertății, Piața Maria, multe alte piețe și clădiri istorice atrag turiștii din întreaga lume, dar și stațiunile Buziaș și Băile Călacea. Sunt aflate la o distanță de 34, respectiv 25 de km de municipiu, fiind menționate încă de pe vremea romanilor pentru proprietățile curative ale apelor termo-minerale din zonă. În plus, regiunile viticole Recaș și Silagiu sunt recunoscute pe plan intern și internațional pentru vinurile produse aici.